Boek Lovers Corner

Bepaal je stijl als auteur

Plotter- en pantserauteurs zijn de twee verschillende soorten schrijvers. Pantsers zijn auteurs die beginnen te schrijven met weinig tot geen plan over waar de roman heen zal gaan of waar hij over zal gaan. Ze improviseren tijdens het schrijven en volgen graag de aanwijzingen die hun personages hen geven. Ze zijn verbonden met God, hun muze of hun onderbewustzijn wanneer ze schrijven.

Broeker Stephen King wel.

Plotters plannen hun boekideeën in de loop van weken of maanden. Ze plannen van tevoren waar ze over gaan schrijven. Bovendien zijn ze goed op de hoogte van hun verhaal voordat ze beginnen. Plotters hebben een duidelijk idee van wat ze gaan zeggen en het onderzoek om het te ondersteunen voordat ze gaan zitten om te schrijven.

Plotter Robert Greene is.

Ik heb beide methoden geprobeerd, en geen van beide is ondoeltreffend. Als je komt opdagen en het werk doet, leer je wat voor soort schrijver je bent en vind je je schrijfstem.

Interviews met experts voor non-fictieboeken

Jaren geleden interviewde ik politici, bedrijfsleiders en zelfs auteurs als onderdeel van mijn werk als journalist. De interviews die me de meeste moeite gaven, duurden langer dan 60 minuten en de transcriptie duurde uren.

Interviews kunnen je onderzoek naar een non-fictieboek versnellen en je schrijven meer autoriteit geven. Als u echter onderwerpen interviewt, beperk uw interviews dan tot 30 tot 60 minuten en bereid uw vragen van tevoren voor.

Bepaal een deadline voor je onderzoek.

Hoeveel onderzoek is overdreven? De dikke, feitelijke werken van Greene, die meer dan 500 pagina’s tellen, staan ​​vol historische anekdotes en psychologische inzichten. Met andere woorden, onderzoek dient als basis voor alles wat hij schrijft.

Denk aan een typische roman van de Engelse schrijver Frederick Forsyth, die titels als The Jackal schreef. Hij besteedt verschillende pagina’s aan de geschiedenis en functies van een inlichtingendienst. Deze procedure laat een uitgebreid onderzoek zien.

Je roman heeft misschien niet zoveel vooronderzoek nodig. Houd er rekening mee dat uitstelgedrag de vorm kan aannemen van onderzoek.

Labels :

Delen :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr