Boek Lovers Corner

Een sleutelloos deurslot iets voor u?

Sleutelloze deursloten zijn erg handig en ze zijn erg populair geworden. Met een sleutelloze deurvergrendeling hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw sleutels ooit verliest. Sommige zijn voorzien van keyless entry oplossingen waarmee u de deur automatisch kunt afsluiten als u dat op weg naar buiten vergeet. U kunt nu met gemak toegang krijgen tot uw huis of pand. Hoe kiest u dan het juiste deurslot?

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij de versies zonder sleutel heeft u volgens JDbrand de keuze uit mechanische of elektrische sloten. De mechanische gebruiken geen batterijen en hebben geen bedrading nodig. Door op de knop te drukken worden de onderdelen van binnenuit fysiek in beweging gebracht. 

Ze kunnen echter maar één geheime code tegelijk verwerken. De elektrische daarentegen moeten worden aangesloten op elektrische circuits en gebruiken batterijen. 

Zij beschikken over betere functies dan mechanische sloten, zoals verlichte toetsenborden om het toetsenbord in het donker te kunnen zien, programmering op afstand en videocamera’s.

Dag- of avond slot

Een dag slot vergrendelt automatisch wanneer de deur sluit, terwijl een nachtschoot handmatig moet worden vergrendeld door aan de knop te draaien. Tegenwoordig komen nachtschieters met geavanceerde functies die het mogelijk maken voor u om de instellingen te wijzigen, zodat automatische vergrendeling kan gebeuren na enige tijd wanneer de deur sluit. 

Deadbolt sloten zijn geliefd omdat ze stevig zijn, terwijl de dagslot degenen zijn geliefd om het gemak van automatische vergrendeling. Overweeg de voor- en nadelen van elk en maak dan je keuze.

Handgreep van het slot

U kunt kiezen voor een deurkrukslot als u een boven de deurknop geïnstalleerd nachtslot wilt vervangen. U kunt ook een deurkruk kiezen om de bestaande deurkruk en nachtschoot te vervangen. 

Een knopgreep is plat en rond aan de buitenkant, terwijl de handgreep een lange hendel binnen en buiten heeft. Hendelgrepen worden altijd geleverd met grendels en niet met nachtsloten, dus houd ook rekening met dit aspect.

Enkelzijdige of dubbelzijdige sloten

Een enkelzijdig slot heeft het toetsenpaneel slechts aan één kant, terwijl het dubbelzijdige slot het toetsenpaneel aan beide kanten heeft, de binnenkant en de buitenkant. 

Dit betekent dus dat u bij een enkelzijdig slot uw combinatie alleen moet invoeren wanneer u het gebouw van buiten betreedt, maar dat u bij het verlaten van het gebouw de combinatie niet hoeft in te voeren. 

Bij het dubbelzijdige slot moet u de combinatie invoeren bij het betreden en verlaten van het gebouw. Het kan een goede keuze zijn voor tuinpoorten of zwembad zones.

Delen :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr