Boek Lovers Corner

Fans van romantische komedies zullen deze 20 jeugdboeken geweldig vinden.

Jenna Evans Welch’s “Liefde en Gelato”


“Gelato en liefde.” Uitgeverij Simon and Schuster
Een zomervakantie naar Italië is voor de meeste 16-jarigen een droom die uitkomt, maar niet voor Lina in “Liefde en Gelato” van Jenna Evans Welch. Ze is daar op wens van haar overleden moeder om haar vervreemde vader te leren kennen, vastbesloten om de zomer levend door te komen.

Lina’s houding over de vakantie verandert wanneer ze haar moeders oude notitieboekje ontdekt, waarin ze meer te weten komt over romantiek, geheime bakkerijen en kunst. Het kan ook geen kwaad dat ze vergezeld zal worden door de onstuimige Lorenzo, alias Ren.

Lina zal het boek gebruiken om geheimen over haar moeder te ontrafelen, waardoor ze een nieuw perspectief op haar beide ouders krijgt en haar perceptie van liefde in haar eigen leven verandert.

Jennifer Dugan’s “Hot Dog Girl” gaat over een hot dog meisje.


Het is al moeilijk genoeg om de jongen van je dromen verliefd op je te laten worden, maar het is nog moeilijker als je het moet doen terwijl je verkleed bent als een hot dog. Maar Eloise (Lou) Parker is vastbesloten om dat deze zomer voor elkaar te krijgen terwijl ze werkt als hotdogverkoper in Magic Castle Playland, waar haar crush Nick ook werkt als piraat.

Nick heeft echter al een vriendin, die de prinses van Magic Castle speelt, en Seely, de draaimolen exploitant en Lou’s beste vriendin, weigert om Lou te helpen hem voor zich te winnen, ondanks haar gebruikelijke enthousiasme voor Lou’s wilde plannen.

Lou zal door de achtbaan van emoties moeten gaan die de zomer met zich meebrengt, en die zullen haar naar onverwachte plaatsen leiden. “Hot Dog Girl,” door Jennifer Dugan, is een verhaal over het ontdekken van liefde wanneer je het het minst verwacht.

Jenny Han’s lied “To All the Boys I’ve Loved Before” is opgedragen aan alle jongens van wie ze ooit heeft gehouden.

Het verhaal begint met Lara Jean Covey, een middelste zus met een voorliefde voor het pennen van liefdesbrieven die ze nooit van plan is te versturen. Lara Jean heeft in haar leven vijf brieven geschreven, en één daarvan is naar de minnaar van haar zus gestuurd, dus wanneer ze zonder haar medeweten worden gepost, dreigen ze haar leven te verwoesten.

Een van de ontvangers van de brieven, Peter Kavinsky, de jongen die haar haar eerste kus gaf en die toevallig verkering had met haar ex-beste vriendin tot een paar dagen voordat Lara Jean’s brieven werden geschreven, biedt de oplossing voor Lara Jean’s probleem.

Peter en Lara Jean besluiten te doen alsof ze verkering hebben. Lara Jean zal veilig zijn voor de problemen van haar zus, en Peter’s ex zal jaloers zijn op hun regeling. Hun regeling wordt echter problematischer dan ze hadden gepland als ze echte genegenheid voor elkaar ontwikkelen.

Marisa Kanter’s “Wat ik leuk vind aan jou”

Halle Levitt had geen verwachtingen van een persoonlijke ontmoeting met Nash. Immers, hij kent haar als Kels, de oprichter van een YA boek blog dat paren op maat gemaakte cupcakes met boekomslagen. Plus, ze wonen duizenden kilometers van elkaar en communiceren via hun laptops.

Wanneer Halle naar Nash’s kleine stadje verhuist en hem in levende lijve ontmoet, is ze bang om haar ware identiteit te onthullen. Halle is verliefd op Nash, maar zijn hart behoort toe aan Kels. Hoe kan ze hem vertellen dat ze van allebei is, zonder dat hij zich bedrogen voelt?

“What I Like About You,” door Marisa Kanter, is een luchtige kijk op de wereld van internetdating.

Meer informatie over dit boek is hier te vinden.

Meg Cabot’s “The Princess Diaries” is een verzameling prinsessendagboeken. Amazon
Anne Hathaway en Julie Andrews co-ster in “The Princess Diaries,” maar het boek serie met dezelfde naam door Meg Cabot kwam eerst – en het is een beetje anders dan de film die u weet en liefde.

Mia Thermopolis heeft haar vader slechts zelden ontmoet, en ze is blij dat ze haar leven met haar moeder doorbrengt. Maar terwijl ze worstelt met het ongemak van 15 zijn, besluiten haar beide ouders een ravage aan te richten in haar leven: haar moeder begint uit te gaan met haar instructeur, en haar vader onthult dat hij de kroonprins van Genovia is.

Mia wordt gedwongen prinsessenlessen te nemen van haar diva/koningin-grootmoeder, en ze moet een evenwicht zien te vinden tussen haar pas ontdekte monarchie en de stress van de middelbare school, terwijl ze erachter moet komen wie ze wil zijn. Het boek is het eerste in een serie van 11 over Mia’s leven, dus het is een goede keuze als je op zoek bent naar een langlopend YA verhaal.

Labels :

Delen :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr