Boek Lovers Corner

Maak een boek

Verbeter uw boekschrijftechnieken

Zoals elke vaardigheid kost het schrijven van boeken tijd om aan te scherpen. U moet vaardigheden ontwikkelen zoals schrijven in de eerste versie, zelfredactie, uw ideeën ordenen, enzovoort.

Je karakter wordt sterk beïnvloed door je talenten en zwakheden, gebeurtenissen in het leven en zelfs de boeken die je leest.

Maak je geen zorgen als je fouten maakt. De oorspronkelijke versie van het boek van Stephen King werd weggegooid. Zijn vrouw hielp hem het boek af te maken en te publiceren nadat ze het van de vuilnisbelt had gered.

Mijn eerste novelle kostte me drie jaar om te schrijven, en mijn tweede boek kostte me een jaar. Daarna werd ik sneller.

Advies: Journaling en bloggen zijn uitstekende platforms voor schrijfoefeningen en conceptverkenning voor non-fictieboeken.

Creëer een ruimte om te schrijven

Heb je een aparte keuken in huis? Of staat er misschien een grote bank voor de tv?

Wil je een bestseller schrijven? Richt een aangewezen schrijfgebied in waar u uw eerste versie kunt afmaken zonder afgeleid te worden.

Uw omgeving zou idealiter kaal en vrij van afleiding moeten zijn. Televisies, videogamesystemen of andere apparaten die uw schrijven verstoren, zijn niet toegestaan.

U kunt motiverende foto’s ophangen of naar uw tuin staren. Daarentegen, omdat de buitenkant afleidt, schrijven veel succesvolle auteurs liever met het gezicht naar de muur.

Je zou elke dag een bibliotheek of coffeeshop kunnen bezoeken, zelfs als je daar thuis of op je werk geen ruimte voor hebt. Veel van de vroege gedichten van Raymond Carver zijn geschreven terwijl hij aan het rijden was.

Om in de stemming te komen kun je in deze ruimte ook wat ontspannende muziek draaien. Ik geniet ervan om regen op herhaling te spelen terwijl ik werk terwijl ik een ruisonderdrukkende koptelefoon draag. Houd er rekening mee dat elke schrijver een ander idee heeft van de ideale schrijfomgeving.

Kies je motief voor het schrijven van een boek

De meeste mensen zien over het hoofd hoe eenzaam het schrijfproces kan zijn. Auteurs zitten urenlang alleen in een kamer om onderzoek te doen, te herzien en na te denken over hun volgende stuk schrijven.

De afzondering kan een uitdaging zijn om je aan te passen als je nog nooit een boek hebt geschreven, maar het zal voorbij gaan zodra je met het schrijfproces begint. Reken er niet op dat je vrienden en familie begrijpen wat je doet, maar zij misschien wel! Een nieuwe auteur die problemen had met zijn roman schreef me en zei:

Een van de redenen waarom ik niet meer heb geschreven, is dat mijn familie denkt dat ik gek ben als ze me een computer zien gebruiken of, vanaf vandaag, een mobiele telefoon.

Labels :

Delen :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr