Boek Lovers Corner

Dagelijks schrijven

Is dagelijks schrijven nodig? Het is belachelijk om te verwachten dat je maandenlang elke dag kunt schrijven als dit je eerste boek is. Probeer liever vijf of zes dagen per week te schrijven.

Als je op dit punt komt, is het essentieel om een ​​schrijfgewoonte te ontwikkelen. Elke dag tijd vrijmaken voor creatief werk wordt gegarandeerd door een sterke schrijfgewoonte te ontwikkelen.

Als je in het verleden niet veel hebt geschreven, streef dan naar een beter beheersbaar dagelijks woordtotaal van 300 of 400 woorden. Dan kun je inschatten hoe lang het duurt om de eerste versie van je boek te schrijven en een deadline voor jezelf te bepalen met behulp van een simpele rekensom en een kalender (ik gebruik die van Google).

Maak die onhandige eerste versie snel af.

Het is intimiderend om de eerste versie van een boek te schrijven. Je staart naar de lege pagina voor je en bedenkt hoe je die gaat vullen en de talloze verdere lege pagina’s die zullen volgen.

Denk er niet te veel over na.

Zoek in plaats daarvan een rustige plek waar je een uur kunt schrijven en doe er alles aan om de woorden uit je hoofd en in de witte ruimte van de pagina te krijgen.

Omdat je het eruit moet halen, staat het eerste ontwerp vaak bekend als het ‘braaksel’ of het ‘ruwe ontwerp’. Neem nooit een pauze om je eigen werk te controleren, wat je hebt geschreven of wat je zegt klopt. Bovendien kun je tijdens de eerste versie groeien en je schrijfgewoonte ontwikkelen.

Als je besluit om elke ochtend twee uur te besteden, wordt het schrijven van de ruwe versie een routine die je volgt. Het stellen van een doel aantal woorden helpt me om op het goede spoor te blijven tijdens mijn schrijfsessies. Ik start normaal gesproken Scrivener, stel een timer in en probeer in één uur 1500 woorden te schrijven.

Inleidingen bieden context voor wat u vervolgens gaat zeggen, maar hoe kunt u er een maken als u niet weet wat er zal worden gezegd? Vergelijkbaar met hoe inleidingen dat doen, brengen conclusies alles samen, maar hoe kun je er een schrijven zonder te weten wat je net hebt gezegd?

Je verhaal heeft een sterke opening, een heerlijk middenstuk en een spannend slot nodig. Je bouwt sneller momentum op als je een hoofdstuk in het midden begint. Misschien verandert de onthulling van een geheim aan je hoofdpersonage de richting van het plot. Of misschien brengt een belangrijke gebeurtenis het bestaan ​​van het universum van je hoofdpersoon in groot gevaar.

Begin in het midden en werk later aan de inleiding. Probeer je eerste concept in hoofdstukken te schrijven. Schrijf je boek met als enige doel het verhaal dat in je geheugen vastzit op papier over te brengen.

Labels :

Delen :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr