Boek Lovers Corner

Romantische boeken voor jongvolwassenen

Becky Albertalli’s “Simon vs. de Homo Sapiens Agenda”


De agenda van de mens sapiens vs. Simon
“De agenda van Homo Sapiens vs. Simon.” Collins, Harper
Becky Albertalli’s “Simon vs. de Homo Sapiens Agenda,” later bewerkt tot de film “Love, Simon,” is een diepzinnig grappig coming-of-age en coming-out verhaal.

Simon Spier was niet van plan om op de middelbare school uit de kast te komen. Hij gaf er de voorkeur aan om bij zijn vrienden te horen en als koorlid mee te spelen in het schooltoneelstuk.

Wanneer zijn privé e-mails aan een anonieme jongen dreigen te worden onthuld, moet Simon erachter zien te komen hoe hij op zijn eigen voorwaarden uit de kast kan komen zonder zijn leven te verwoesten.


“Tweet Cute”, zegt ze. Macmillan


Jack en Pepper staan lijnrecht tegenover elkaar. Type-A Pepper heeft de populaire Twitter-pagina van Big League Burger bijna in haar eentje overeind gehouden, en de hilarische Jack staat met tegenzin in de rij om de delicatessenzaak van zijn familie over te nemen.

Nadat Big League Burger de kaasformule van Jacks familie heeft gestolen, beginnen Jack en Pepper een vete op Twitter, en hun hatelijke opmerkingen worden al snel viral. Ondanks hun afkeer voor elkaar, beginnen velen hen te “shippen“, maar zelfs Jack en Pepper zijn zich er niet van bewust dat ze anoniem contact met elkaar hebben via een app die Jack heeft gemaakt.

Hun publieke ruzie krijgt alleen maar meer aandacht terwijl ze in het geheim voor elkaar vallen. In “Tweet Cute” van Emma Lord borrelen de gevoelens van zowel Jack als Pepper naar de oppervlakte in een explosie van heerlijke romantiek.

Leah Johnson’s “Je zou me in een kroon moeten zien”
Je zou me moeten zien met een kroon op mijn hoofd.
“Je zou me in een kroon moeten zien,” zegt de verteller. “Je zou me in een kroon moeten zien,” door Leah Johnson, is een schoolroman. Liz Lighty wilde niet naar het schoolbal met de meerderheid van blanke, rijke studenten van haar school. Wanneer de financiële steun die ze nodig heeft voor haar studie wegvalt, lijkt de beurs voor de schoolbalkoningin haar enige alternatief.

Liz kiest ervoor zich verkiesbaar te stellen als koningin, vastbesloten om haar kleine stadje te verlaten, wat er ook voor nodig is, zelfs als dat betekent dat ze haar leeftijdsgenoten moet vleien.

Liz’ doelen kunnen echter in gevaar komen door haar liefde voor het nieuwe meisje Mack, de enige persoon in haar gemeenschap die haar begrijpt. Is Mack de sleutel tot haar lang en gelukkig leven?

Alex Light’s “The Upside of Falling” verkent de positieve aspecten van vallen. Amazon
Becca Hart, 17, was niet van plan om een nep-vriendje te verzinnen. Wanneer haar ex-beste vriend plaagt haar over het feit dat ongetrouwd, Becca beweert dat ze in het geheim daten iemand op de uitloper van het moment, begraven haar gebrek aan geloof in de liefde ter wille van haar reputatie.

Brett Wells, een aanvoerder van het voetbalteam die geen tijd heeft voor afspraakjes, hoort Becca’s verhaal en ziet in dat dit de ideale gelegenheid is om te voorkomen dat mensen hem vragen waarom hij vrijgezel is. Maar omdat ze zo goed als vreemden zijn, is het moeilijk om de schijn van een relatie op te houden.

Als Becca en Brett elkaar beter leren kennen, komen ze erachter dat ze allebei door uitdagingen zijn gegaan die weinig anderen van hun leeftijd hebben meegemaakt. In Alex Light’s “The Upside of Falling,” lopen hun gevoelens op de zaken vooruit en duwen Becca en Brett om te beslissen of hun affecties voor elkaar echt zijn of niet.

Labels :

Delen :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr