Boek Lovers Corner

Kies een schrijf-app voor boeken

Overweeg een programma zoals Dynalist te gebruiken voor het schetsen of maken van een mindmap. Voor schrijven in lange vorm heeft Scrivener mijn voorkeur, omdat het eenvoudig is om boekhoofdstukken te slepen en neer te zetten. Het is ook een goed idee om Ulysses te lezen.

Microsoft Word en Google Docs werken echter ook. Vervolgens maak ik definitieve concepten op Vellum en publiceer ik deze in eigen beheer.

Ik raad ook aan om een ​​plagiaatdetector te gebruiken om te zoeken naar onbedoelde fouten in je non-fictie schrijven, zoals Grammarly of ProWritingAid. Uiteindelijk is het proces belangrijker dan de tool.

Bekijk onze lijst met de beste apps voor het schrijven van boeken als een handige hint.

Lay-out van uw boek

Voor de meeste non-fictieschrijvers en plotters is het schetsen van een boek de beste strategie. Een stuk papier en een indexkaart, of speciale programma’s zoals MindMeister of Dynalist, kunnen worden gebruikt om een ​​overzicht te genereren.

Wat ik deed was als volgt: I

  • Ik heb mijn meest recente boek met de hand geschetst.
  • Voordat ik besloot dit onderwerp aan te pakken, begon ik met het lezen van tientallen boeken over creativiteit, schrijven en productiviteit in de loop van een jaar.
  • Ik heb ongeveer een uur vrijuit over het boek geschreven.
  • de concepten waar ik over wilde schrijven werden weggenomen.
  • Op vijftig indexkaarten, één voor elk toekomstig hoofdstuk, schreef ik de concepten op als tijdelijke hoofdstuknamen.
  • Maak op elke kaart een voorlopige lijst van concepten met vijf tot tien opsommingstekens.
  • andere boeken en verhalen werden genoteerd voor toekomstig gebruik.
  • Om een ​​paar weken met dit overzicht te kunnen leven, heb ik deze indexkaarten op een muur gespeld in de buurt van waar ik schrijf.
  • Ik heb nog een paar weken aan het overzicht gewerkt voordat ik het naar mijn computer uploadde en elk opsommingsteken uitwerkte.
  • Zorg ervoor dat uw hoofdstukken logisch verlopen door een overzicht te maken om u op de juiste manier te helpen.

Verminder schrijven tot behapbare brokken.

De creatie van een boek is vergelijkbaar met een marathon. In de eerste sessie probeert een beginnende loper geen 26 kilometer te lopen. Het opbouwen van de discipline en kracht die nodig zijn om een ​​marathon te voltooien, vereist talloze trainingen om dat uithoudingsvermogen te bereiken.

Voelt u zich overbelast door de hoeveelheid werk die u moet doen? Verdeel je taak in kleinere doelen die je één voor één kunt doen.

Hoofdstukken, paragrafen, alinea’s en zinnen zijn de bouwstenen van boeken. Schrijf vandaag een paar alinea’s voor je non-fictieboek over een bepaald concept of stuk onderzoek. Schrijf morgen over een ander onderwerp. enzovoort.

Labels :

Delen :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr